Малко повече за кокошия трън Появата на кокошият трън е причинена

...
Малко повече за кокошия трън Появата на кокошият трън е причинена
Коментари Харесай

Билката дебелец цери кокоши трън лесно и бързо

Малко повече за кокошия трън 

Появата на кокошият бодил е породена от човешкия папилома вирус. Любимите места за поява на папилома вируса са краката и ръцете, само че не се изключва неговата поява и на другите елементи на тялото. По рядко той се появява по раменете или подбедрицата, само че появи ли се и там възприятието си е все неприятно и мъчително. Той враства толкоз надълбоко и това прави неговото лекуване за унищожаване много мъчно.

Щом забележите, че на тялото ви се е появил кокоши бодил  – вземете ограничения, оставите ли всичко по този начин рискувате вируса да се популяризира, а по този начин лекуването му се усложнява още повече. Знайте, че това не е единствено елементарен козметичен проблем, тъй като предизвиква много мощна болежка при напън.

Това ще ви пречи да ходите умерено или да правите ежедневните си активност с ръцете, тъй като както споменахме обичаните места за появяването на кокоши бодил са стъпалата и дланите.

Малко за кожата

Казахме, че той може да се появи на разнообразни места по тялото, само че въпреки всичко желаните са ръцете или краката. Нека кажем няколко изречение за кожата, с цел да достигнем помогнем при описанието за аргументите за появяването на кокоши бодил. И по този начин кожата е покрита с епидермис, чиято функционалност е да пази от външни вредители. Постоянното формиране на рогово вещество от клетките, които се намират на повърхностния пласт на епидермиса също пазят кожата от всеки пакостник. Самото рогово вещество се опреличава, като пърхот и непрекъснато се „ подменя “. Самите стъпала на краката са една от частите на тялото върху, която се оказва най-големия напън. Поради непрекъснатото влияние на външни фактори и непрекъснатия напън на стъпалата, риска от появяването на кокоши бодил там е максимален.

Причини за появяването на кокоши трън 

Зоните, които избира са ръцете и краката, по другите елементи на тялото кокошият бодил се появява рядко. Причините за неговото развиване са много и все разнородни. Все отново с цел да се появи по краката на човек са отговорни най-много обувките. Ако ръбовете или шевовете на обувките ви ви убиват това усилва риска от появяването на кокоши бодил. Също по този начин, в случай че усещате песъчинки в обувката, това нервира кожата непрекъснато. Самият напън на едно и също място довежда до „ натъпкване “ на епидермиса във вътрешността. Роговият пласт също се вмъква във вътрешността и на това място се появява жълтеникавия кокоши бодил. Постарайте се да премахнете дразнителя, тъй като рискувате да се пови кокоши бодил на мястото на което се оказва напън непрестанно.

Кратко изложение на билката дебелец 

Белоцветен дебелец или алпийска роза, с което и от тези две имена да назовете билката няма да сбъркате. Характерното за него, е че той е от фамилията на Дебелецови. Многогодишно растение е, което доближава до височина над доста 20 сантиметра. Той се отглежда в домашни условия, тъй като е непретенциозна билка, която устоя на суша и слънце. Има неповторими лечебни качества, като за лечение се употребяват най-много листата му. Те се ползват при ужилване на инсекти, брадавици, херпес, болки в ушите, изгаряния и други. Днес обаче сме се съсредоточили върху представянето на рецепта с дебелец, която се употребява за убиването на кокоши бодил.

Химичен състав на билката дебелец 

Дебелецът е една билка, в състава на която има смола, билкова слуз, въглехидрати, танини, масло, флавоноиди и киселините – ябълчена и мравчена. Тези му субстанции ще спомогнат за убиването на кокошия бодил дружно с неговия корен без значение какъв брой на надълбоко е той.

Това, което би трябвало да предприемете, като лекуване е доста елементарно, не се влагат кой знае какви старания, тъй че нямате опрощение да не употребявате билката и да се отървете от кокошия бодил единствено за 4 дни с едно листо от дебелец.

Премахване на кокоши бодил с билка дебелец 

Метода по отстраняването на кокошия бодил се състои с това да откъснете едно листо от билката. След това деликатно благодарение на съчка за зъби или игличка обелвате неговата ципа. Обелената част на листото поставяте върху кокошия бодил. Залепяте с лепенка, с цел да стои неподвижно, тъй като би трябвало да преспите с „ компреса “ На сутринта махате лечебното листо и вечерта слагате ново. Прилагайте лекуването 4 дни (ако се постанова можете да го удължите, без терзание, че ще ви навреди по някакъв начин) и папилома вируса ще изчезне от тялото ви, дискомфорта и болката ще изчезнат изцяло.

Не е нужно да употребявате скъпите лекарства или модерната медицина, с цел да отстраните кокоши бодил щом отсреща имате толкоз сполучлив лек в лицето на една публикувана и лековита билка.

Други средства за унищожаване на кокоши бодил от националната медицина 

1. Чесън – едно лечебно средство, което може да се оправи и с кокошия бодил. Рецептата е лесна. Трябва ви единствено скилидка чесън, която да смачкате на каша. Тя се постанова върху засегнатата зона и от горната страна се залепя лепенка. Действа цяла нощ. Преди да извършите компреса, обаче би трябвало да „ размекнете “ кокошия бодил. После намазвате кожата към него с лоен крем или лой. Всичко това се прави, тъй като чесънът е мощен цяр има заплаха от изгаряне на кожата.

2. Домат и аспирин – размеквате кокошия бодил и върху него слагате таблетка аспирин. Режете късче домат и го поставяте от горната страна (над аспирина). Бинтовате и не сваляте компреса 10 дни. Когато го свалите кокошия бодил би трябвало да падне, прилича коричка на рана.

3. Луковица на кокиче – разрежете луковичката на кокичето на две елементи. Наложете едната върху кокошия бодил ( там където е разреза е „ лицето “ на илача, което ще наложите). Направете превръзка с бинт и стойте с нея цяла нощ. Прилагайте процедурата всяка вечер до постигането на мечтаните резултати.

4. Змийско мляко –  ползват се пресните листенца на змийското мляко. След като ги наберете ги измивате добре и след това изстисквате техния сок. С него се намазва кокошия бодил по 3-4 пъти дневно.

5. Прополис –  парченце пчелен клей с размерите на кокошия бодил се постанова върху него. Залепяте го крепко с лепенка и стоите по този начин 24 часа. Пчелният клей се сменя на всеки 24 часа, а лекуването продължава до момента в който кокошия бодил изчезне.

Горене на кокоши трън 

1. Горене с калиев перманганат – методът е много нападателен и би трябвало да бъдете деликатни. На първо време е добре да разчоплите кокошия бодил. После взимате пластир и в средата му изрязвате дупчица, през която да се покаже кокошия бодил, а кожата към него да е предпазена от остатъка на лепенката. Върху кокошия бодил слагате няколко кристалчета от калиевия перманганат. Закрепвате ги благодарение на още една лепенка. Спите по този начин и на сутринта сваляте лепенките. Правите процедурата, до момента в който кокошия бодил изчезне.

2. Салицилова киселина – отново се изрязва лепенка с дупка по средата.  После поръсвате кокошия бодил с малко салицилова киселина на прахуляк. Отгоре слагате малко памуче и отново лепенка. Спите по този начин и на сутринта сваляте. Правите процедурата до изцеление.

Премахване на кокоши бодил с лазер 

Може да изберете и тази процедура. Тя се прави под локална анестезия и вие не усещате никаква болежка. Специалистите споделят, че не остават белези, тъй че това не трябва да ви тревожи. Самата процедура е къса към половин час, даже и по-малко.

Лепенки и средства за унищожаване на кокоши трън 

Ако сте решили да не се доверите на националната медицина, с цел да се справите с кокошия бодил ви срещаме с едни ефикасни артикули, които можете да закупите от аптечните мрежи.

1. Urgo Coricide – това са тип лепенки, които са напоени с бял пчелен восък и салицилова киселина. Те спомагат за изгарянето и премахването на кокошия бодил. В една опаковка има 12 броя пластири, които костват към 7 лв..

2. Шол спрей – употребява се за изпръскване на кокошия бодил. След напръскването той би трябвало да е убит и самичък да падне до 14 дни. Ако резултатите не са на разположение се чакат 14 дни и процедурата се повтаря. Самият спрей е много по-скъп от лепенките, към 70 лв..

3. Мехлем Мазолек – употребява се за намазване на кокошия бодил всяка вечер.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР